13 Sayısı Neden Uğursuz Olarak Kabul Edilir?

0
668
görüntülenme
13 Sayısı Neden Uğursuz Olarak Kabul Edilir?
13 Sayısı Neden Uğursuz Olarak Kabul Edilir?

Bazı binalarda 13. kat yoktur. Bazı otellerde de 13 numaralı odanın yerinde yeller eser. Koridorlarda yürürken 12 numaralı odayı görürsünüz, ardından 14 numaralı oda gelir yani 13 eksiktir. Uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur. Bunun gibi birçok örnek verebiliriz. Akıl almaz bir durum gerçekten. Nispeten gelişmiş toplum olmamıza rağmen, hala batıl inançlarımızdan vazgeçemiyoruz.

13 Sayısının Uğursuzluğu Nereden Geliyor?

İyide bu 13 sayısının uğursuzluğu nereden geliyor? Belkide komşusu olan 12 ile ilgilidir. Çünkü 12 dilediğiniz gibi bölüştürebildiğiniz bir sayıdır: 2 x 6, 3 x 4, 4 x 3 veya 6 x 2. Bu düzine her yerde karşımıza çıkar. Örneğin yılın 12 ayında, 12 burçta yada müzikte. Çünkü bir oktavı oluşturan yarım tonlarda 12 tanedir. Düzine kullanışlıdır. Mal alım satımında uzun bir geçmişe sahiptir. Mal sayımı, mal dizimi, ambalajlama vb.. Bir yada yarım düzine yumurtayı buna örnek olarak gösterebiliriz. Avrupa Birliği bayrağında da 12 tane yıldız vardır. Hem de üye ülke sayısı bundan fazla olmasına rağmen. Yani 12 mükemmel düzenleme demektir. Bunu bir eksiği çok fazla kimseyi üzmez belki, ama çok kötüsü bir fazlasıdır. Çünkü düzeni bozduğu gibi boşa koysanız dolmaz, doluya koysanız almaz. O yüzden masallarda kötü ruhlu 13. periden bahsedilir. Veya Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği tablosu. 13. havari haindir orda.

Nesnel olarak 13’ü kötü kılacak hiçbir şey yok elimizde. Tamam bununla hesap yapmak pratik olmayabilir. Ama batıl inanca rağmen uğursuzluk getirdiği de yok.

  Ter Nasıl Oluşur, Terlemenin Sebebi Nedir?
Paylaş

1 Yorum

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here