Omega 3 Nedir? Omega 3’ün Vücuda Faydaları!

0
463
görüntülenme

İnsan sağlığı için oldukça gerekli olan Omega 3 doymamış yağ asitlerinden biridir. Omega 3 denildiğinde akla ilk gelen balık yağıdır. Çünkü bu yağ asidi en çok balık içerisinde bulunur. Ülkemizde balık tüketimi az olduğundan Omega 3 eksikliği dışarıdan takviye alınarak giderilmeye çalışılır. Peki hangi takviye tercih edilmeli ve Omega 3 takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli? Gelin bu sorulara birlikte cevap bulalım..

Omega 3 Nedir?

Omega 3, ω-3 yağ asitleri ve n-3 yağ asitleri olarak da adlandırılır. Hayvanların vücutlarında bulunan yağın enerjiye çevrilmesini sağlar. İnsanlarda ise kasların gelişiminden hücre büyümesine kadar birçok farklı yerde rol oynar. Tüm bu etkilerinden dolayı özellikle büyüme döneminde vücuda alınması gerekir.

Çocuklara içerisinde Omega 3 bulunan yiyeceklerden tükettirmek zor olabilir. Her çocuk balık çeşitlerinden yemeyi sevmediği için takviye edici gıda verilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken içeriği iyi bir ürün bulmaktır. Dünya kalite standartlarına sahip, çocukların kullanımına uygun, ihtiyaçları olan vitaminleri alacakları Omega 3 ürünleri, kaçırılmayacak avantajlarla Takviyelik’te sizi bekliyor.

Omega 3’ün Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre Omega 3 alımının vücut için birçok faydası vardır. Haftada 2 defa normal diyetle bu yağ asidini alan kişilerin kalp sağlığının daha iyi olduğu tespit edilmiştir.

Orta ya da yüksek tansiyonu bulunana bireylerin düzenli tüketimle tansiyonları normale dönebilmektedir. Bu yağ asidi hafızanın güçlenmesine ve konsantrasyonun artmasına da yardımcı olmaktadır. Görme yetisine pozitif etki ederek göz sağlığını korumaktadır.

Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre, Omega 3 romatoid artritli olarak isimlendirilen romatizmal eklem iltihabı görülen kişilerde iyileşme sağlamıştır. Bireylerde ağrıyı azaltmanın yanı sıra eklem sertliği ve hassasiyetini hafifleterek yaşam kalitesini arttırmıştır. Bu yağ asidini almak için balık yağı tüketildiğinde kan trigliserit düzeyleri azalırken, iyi kolesterol olarak da bilinen HDL’de az da olsa iyileşme olduğu fark edilmiştir.

Omega 3 Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

ALA, Omega 3 yağ asidi türlerinden bir tanesidir. Vücudun enerji ve diğer Omega 3 formlarından olan EPA ve DHA formlarının üretiminde görev alır. Biz insanlar bu yağ asidini kendimiz sentezleyemeyiz. Bu nedenle dışarıdan almamız gerekir. Somon, uskumru ve alabalık gibi yağlı balık türleri Omega 3 bakımından zengindir. Bunun yanı sıra midye, istiridye ve yengeç gibi kabuklu deniz ürünleri de tüketilebilir. Yumurta dabu yağ asidini içeren yiyecekler arasındadır. Kişide Omega 3 eksikliği olduğu bazı belirtilerle kendini gösterir. Bunlar;

  • Ciltte kuruluk ve döküntü,
  • Saç dökülmesi,
  • Tırnaklarda kırılma,
  • Eklem ve kaslarda ağrı,
  • Adet düzensizliği,
  • Halsizlik ve çabuk yorulma,
  • Konsantrasyon bozukluğu,
  • Uykusuzluk ve
  • Kalp-damar problemleri gözlenebilir.

Vücuda günlük olarak 2500 ila 3000 mg Omega 3 alınması vücut için yeterli olacaktır. Önemli olan takviye edici gıda kullanılacaksa içeriği kaliteli olanların seçilmesidir. Çocuklar için alınacaksa kolay kullanım ve daha lezzetli bir tadı da olmalıdır. Bu sayede tüketilmesi konusunda herhangi bir zorluk yaşanmayacaktır.

Omega 3 Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Omega 3 almak vücudunuzun biyolojik işleyişi için çok önemlidir. Vücutta iltihap olduğunda hücrelerin korunması için gerekli olan prostaglandinlerin sentezlenmesine yardımcı olur. Doğal yollardan alabilmek için balık çeşitlerinden tüketebilirsiniz. Ancak bu aşamada balığı nasıl pişirdiğinize dikkat etmelisiniz.

Yapılan çalışmalarda balığı ızgara, haşlama ya da buğulama yöntemiyle pişirmeyle, kızartma olarak pişirmeye göre daha fazla Omega 3 alındığı tespit edilmiştir. Bu nedenle siz de balıktan en iyi şekilde verim alabilmek için kızartma yöntemini tercih edebilirsiniz.

Balık tüketmek konusunda zorlanıyorsanız Omega 3 ek gıdaları tüketebilirsiniz. Tüm takviye edici gıdalarda olduğu gibi Omega 3 almaya başlamadan önce sağlık durumunuzla ilgili doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.

Omega 3’ün gerekenden fazla alınması zamanla bir takım sağlık sorunlarının görülmesine yol açabilir. Kanın pıhtılaşma özelliğini azalttığından kanın sulanmasına neden olabilir. Buna bağlı olarak kişinin vücudunda kendiliğinden başlayan kanamalar görülebilir. Bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için tavsiye edilen günlük dozaj miktarına uymanızı tavsiye ederiz.

Omega 3 Ek Gıdaları Takviyelik’te!

Çocuklarınız ya da kendiniz için Omega 3 ek gıdaları mı arıyorsunuz? O zaman doğru adrestesiniz. Takviyelik’in satışa sunduğu ürünler içerisinden size en uygun olanı seçin, uygun fiyata ihtiyacınız olan takviyeleri alarak sağlığınızı koruyun! Hızlı teslimat ve %100 orijinal ürün garantisi sunan sitemizden aldığınız ürünleri özenle paketleyerek size ulaştıralım.

Easy Fish Oil Omega 3 ürünü 4-10 yaş aralığındaki çocuklarınız için alabilirsiniz. Jel formundaki bu ürün sabah ya da akşam yemeklerinden önce 1 ya da 2 tablet şeklinde tüketilebilir. Jel olması sayesinde tüketilmesi için su gerekmez.

Çocuklarınız için alabileceğiniz bir başka ürün de Lefafish Balık Yağı’dır. İçeriğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan arjinin bulunmaktadır. Uzmanlar tarafından ürünün kanser riskine karşı da koruma sağladığı açıklanmıştır.

Jel ya da tablet tüketmek çocuklarınıza zor geliyorsa A, E ve D3 vitaminleriyle desteklenen Zade Vital Premium Omega 3 takviyesini tercih edebilirsiniz. Sıvı formu sayesinde daha kolay kana karışan bu ürün leziz limon aromasına sahiptir. Bu sayede çocuklarınız kolaylıkla tüketebilir.

Sizin kullanmanıza uygun olacak bir ürün arıyorsanız Sorvagen Omega 3 Plus ürününü seçebilirsiniz. Yüksek değerlere sahip bu ürün cilt kanserine yakalanma riskini azaltma özelliğiyle ön olana çıkar. Kapsül formuna sahip olduğundan tüketilmesi son derece kolaydır.

Satın alabileceğiniz bir diğer ürün ise Eczacıbaşı güvenesiyle satılan Dynavit Omega 3’tür. Her bir kapsülü 1400 mg balık yağı ve 950 mg Omega 3 yağ asidi içeren bu üründen günde 1 defa yemeklerden sonra tüketebilirsiniz.

Paylaş

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here