Bu haberi sen nasıl yorumlarsın bilemedik ama bizce, hayalindeki uygulamayı bir an önce hayata geçirmen için bir nedenin daha var!
Radarımızın merkezinde dijital dünya olduğu için, mobil uygulama pazarına dair gelişmeler de her daim yakın markajımızda. Bu yüzden, mobil uygulama şirketlerine veri analitiği sunarak adımlarını doğru içgörülerle atmalarını sağlayan iş zekası şirketi App Annie‘nin, mobil uygulama pazarının geleceğine dair yakın zamanda yayınladığı rapor çok ilgimizi çekti!
App Annie, raporunda, mobil uygulama pazarının 5 yıl içerisinde 1,3 trilyon Dolar’dan 6,3 trilyon Dolar’a ulaşarak tam 5 kat büyüyeceğini öngördüğünü açıkladı. Bu öngörüye göre, 2021 yılında, şu anda 72 milyar Dolar olan uygulama içi reklamların değeri 201 milyar Dolar’a; 62 milyar Dolar olan uygulama dükkanı harcamaları ise 139 milyar Dolar’a yükselecek.
Peki, bu büyümenin nedeni nedir dersin? Evet doğru tahmin ettin, mobil uygulamalar için harcadığımız zaman ve para her geçen gün daha çok artıyor. Her yeni gün, daha çok kişi bu dünyayı keşfediyor. Halihazırda keşfetmiş olanlar ise, bu dünyanın eskisinden de çok içerisinde.
Bu da, uygulama dükkanı satın alımları, reklam harcamaları ve mobil ticaret toplamı düşünüldüğünde, 2021’deki kişi başı uygulama harcamasının 379 Dolar’dan 1008 Dolar’a yükseleceği sonucunu ortaya çıkarıyor.
Pazarın yüzde 90’ı mobil ticaret
Raporda dikkat çeken bir diğer şey de, şu anki uygulama ekonomisinin yüzde 90’ınını oluşturan mobil ticaretin, 2021’de yüzde 95 orana sahip olacağı öngörüsü. Mobil ticaret deyince aklımıza gelmesi gerekenlerin başında, Amazon ve Alibaba gibi sitelerden yapılan alışverişler ile Uber’den ya da seyahat aplikasyonlarından yapılan harcamalar var. Kısacası, kredi kartı bilgimizi paylaştığımız tüm uygulamalar, mobil ticaretin birer kalemi.
Kalan yüzde 10’da ise uygulamaları satın almak için yapılan harcamalar ve reklam gelirleri bulunuyor. App Annie, bu kalemlerin toplamının ise 2021’de yüzde 5’e gerileyeceğini öngörüyor.
1 değil 2 dev:
Mobil uygulama pazarına ülke bazında baktığımızda, bu büyümeye destek verecek devlerden ilkinin Çin, ikincisinin ise ABD olduğunu görüyoruz. İki ülke arasındaki durumu merak ediyorsan, iki işlem tipi üzerinden örnek verebiliriz: Çinli kullanıcıların online yemek alışverişi, Amerikalı kullanıcılara göre üç kat fazla. Ve yine Çinliler, Amerikalılara göre 2 kat fazla online para transferi yapıyor.
Kaynak: oneblog