Bazı Fotoğraflarda Gözlerimiz Neden Kırmızı Çıkar?

0
2007
görüntülenme
Bazı Fotoğraflarda Gözlerimiz Neden Kırmızı Çıkar?

Aile içinde bir kutlamada yada ölümsüzleştirmek istediğiniz özel anlarda bol bol fotoğraf çekersiniz. Sonra çektiğiniz fotoğraflara bakarken birde ne göresiniz, fotoğraftaki kişilerin gözleri kırmızı çıkmış. Peki neden bazı fotoğraflarda gözler kırmızı çıkar?

Fotoğraflardaki bu etki insanlara tam karşıdan flaş patlattığınız da ortaya çıkıyor. Sık sıkta kendiliğinden flaşlı fotoğraf makinelerde. Çekimin hemen öncesinde oranın için genelde nispeten karanlıktır ve göz ise bebekleri açıktır. Flaş çaktığında göz bebekleri hemen uyum sağlayamaz. Yani o hızla küçülmezler ve o sırada açık kalırlar. Flaşın parlak ışığı gözün içine girer ve gözün geri planını aydınlatır. Sonuç olarak kılcal damarlarla kaplı ağ tabaka görünür hale gelir ve fotoğraflarda gözler kırmızı görünür. Yani fotoğrafta gördüğümüz aslında gerçekte hiç göremeyeceğimiz bir şeydir. Çünkü parlak ışıkta veya odadaki lambayı yaktığınızda göz bebekleri otomatik olarak küçülür. Böylece göze ağ tabakayı aydınlatıp bize gösterecek miktarda ışık girmez.

Peki fotoğraflarda kırmızı göz olmaması için ne yapmalıyız?

Fotoğraftaki kırmızı göz etkisini ortadan kaldırmanın türlü yolları vardır. Kimi fotoğraf makineleri önceden flaş çakarak göz bebeklerine küçülecek zamanı tanır. Öyle çift flaşlı çekimlerde kırmızı göz efekti azalır. Bir başka çözüm flaşı tam gözün içine çakmamaktır. Yani flaş ışığının göze direk yansıyacağı şekilde değil de belli bir açıyla fotoğrafın çekilmesidir. Bir diğer çözüm ise fotoğrafı sonradan bilgisayar üzerinde Photoshop benzeri programlarla rötuşlayarak kırmızı gözleri yok etmektir.

  Ferdi Kaza Sigortası ile Öngörülemeyen Kazalara Karşı Güvende Hissedin
Paylaş

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here