Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi ve Özellikleri

0
12260
görüntülenme
Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi ve Özellikleri
Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Dünya üzerinde birçok piramit bulunmasına rağmen bu piramitler içerisinde en meşhur olanları şüphesiz Mısır piramitleridir. Mısır piramitlerinin sırları ve Mısır piramitlerinin gizemi çözülemediği için günümüzde de bu piramitler üzerinde çalışmalar yapılmasına neden olmaktadır. Hayranlık uyandıran Mısır Piramitlerinin nasıl yapıldığının cevabı henüz bulunamamıştır. Bu soruların cevaplarının bulunamaması da Mısır Piramitlerini gizemli birer yapılar haline getirmektedir.

Mısır Piramitleri gizemli ve esrarı çözülemeyen birer yapı olduğundan dünyanın yedi harikasından birisi haline gelmiştir. Mısır Piramitlerinin en önemli özellikleri tahrip olmadan günümüze kadar ulaşmış olmalarıdır. Mısır Piramitleri içerisinde en önemli olan piramit Keops Piramididir.

Dünya üzerinde çok sayıda piramit bulunmaktadır ancak bu piramitler içerisinde ne önemli ve en ihtişamlı olanları Mısır Piramitleridir. Sizlere piramitler hakkında bilgi verebilmek adına dünya üzerinde halen kendisini muhafaza eden piramitlerin isimlerini sunmak istiyoruz.

Piramit Nedir?

Tabanları kare şeklinde olan ve yukarıya doğru daralıp tepe noktasında birleşen eğik 4 üçgenin bir araya gelmesiyle oluşan mimari yapılara “piramit” denilmektedir. Dünya üzerinde bulunan piramitler dayanıklılık bakımından incelediğinde bu yapıların çok yüksek mukavemetlere sahip oldukları tespit edilmiştir. O yıllarda bu piramitleri yapanlar bu durumu hesapladılar mı bilinemez ancak piramitlerin en büyük sırlarından birisi şekillerinin bu türde olmasıdır.

Piramitlerin Tarihçesi

Piramitlerin ne amaçla yapıldığı hakkında arkeoloji uzmanları çeşitli varsayımlar ortaya atmaktadır. Ancak arkeologların büyük kısmı bu mimari yapıların Firavunun mumyasının ve Firavunun değerli eşyalarının saklanması için yapıldığını dile getirmektedir. Dünden bugüne bu yapılar içerisinde herhangi bir mumya bulunmamasına rağmen arkeologların böyle bir varsayım ortaya atmaları da bir hayli enteresan kabul edilmektedir.

Dünya üzerinde yapılan ilk piramidin MÖ 2620 yılında yapıldığı tespit edilmiştir. Bu en eski piramit Sakkara’da bulunmaktadır. Ancak bu piramit yapımı tamamlanmadan yıkılmış ve yerine yenisi yapılmamıştır. Tarihi yapılara göz atıldığında birçok piramidin yapımının yarım bırakıldığı gözlemlenebilir. Bu durumun neyden kaynaklandığı ise bilinmemektedir.

  Peynirin Keşfi ve Tarihçesi

Piramitlerin gizemi piramitler içerisinde bulunan tuzaklardan kaynaklanmaktadır. Örnek olarak piramitlerin içine girildiği zaman otomatik olarak devreye giren kapanlar bulunmaktadır. Hal böyle olunca günümüzde halen içerisine girilmeyen birçok piramit bulunmaktadır. Bilim adamları piramitlerin sırlarını keşfetmek için robot teknolojisinden yararlanmakta ve piramit içerisini çeşitli robotlarla gezmektedir. Ancak uzaktan kumandaların bir süre sonra robotlara sinyal gönderememesi neticesinde piramitlerin tamamına göz atılamamaktadır. Eğer piramitlerin içerisindeki kapanları yok etmek için bir yöntem geliştirilirse piramitlerin sırrı da kalmayacaktır.

Piramitleri Kimler Yaptı?

Uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalar sonucunda Mısır Piramitlerini o zamanın köylülerinin yaptığı tespit edilmiştir. Gündüzleri kendi işlerini yapan köylüler akşamları piramidin inşasında görev almıştır. Piramitlerde bulunan taşların hatta kayaların bir insanın kaldıramayacağı büyüklükte olması bu mimar eserlerde fillerden yararlanıldığının en büyük kanıtı olarak gösterilmektedir. Çoğu kişi piramitleri uzaylılar yaptı dese de yapılan arkeolojik kazılar sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda bu yapıları köylülerin yaptığı açık bir şekilde tespit edilmiştir.

Dünyadaki Önemli Piramitlerden Bazıları

  • Keops Piramidi
  • Mikerinos Piramidi
  • Kefren Piramidi
  • Sakkara Piramidi
  • Maldum Snefru Piramidi
  • Dahahur Bent Piramidi
  • Dahahur Snefru Piramidi
  • Sakkara Pepi II Piramidi
  • Uxmal Tapınağı
  • Teotehuacan
  • Tiahuanaco
  • Dohan Tapınağı
Paylaş

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here