Uzmanlara göre insanlığın 2100 yılına kadar yaşama şansı sadece %19’dur. Ancak birçok araştırma bu riskin çok daha az olduğunu hesapladı. Princeton Üniversitesinden astrofizikçi J. Richard Gott’a göre insanlık 5.100 ila 7,8 milyon yıl daha yaşayacak. Bugüne dek bulunan fosiller incelendiğinde ise her memeli türünün ortalama 1 milyon yıl yaşadığı ortaya çıktı. Bazı türler bunun 10 katı fazla yaşıyor. Kaliforniya Üniversitesinden coğrafyacı Jared Diamond ise toplumların artık izole olmadığını, örneğin bir salgın durumunda yaşama şansının bilgiye ulaşım kolaylaştığı için daha fazla olduğunu düşünüyor. Bunun dışında dünya nüfusu arttıkça insanlığın yok olma riski gittikçe düşüyor.
- Her 300 yılda bir Dünya yakınında bir yıldızın ölüm anı olan süpernova patlamasının yaşanma riski bulunuyor. Kansas’ta bulunan Washburn Üniversitesinden Brian Thomas böyle bir felaketin ozon tabakasının büyük kısmını yok edeceğini söylüyor. Yayacağı radyasyon nedeniyle insanların büyük kısmında kanser görülebilir ancak felaketin kesin olarak meydana gelip gelmeyeceği belli değil.
- 100 bin yıl içinde 400 metre çapında bir gök taşı, Dünya’ya çarpabilir ancak bu felaket gezegenin tamamını değil sadece Fransa büyüklüğünde küçük bir ülkeyi yok edecek.
Merak ettiğim bir konuydu teşekkürler.