Dubai Polisi Robotlaşıyor

0
650
görüntülenme
Dubai Polisi Robotlaşıyor
Dubai Polisi Robotlaşıyor

Filosunda Audi R8, McLaren MP4-12C, Nissan GT-R, Mercedes Benz SLS AMG, Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, BMW i8 gibi araçlara yer veren Dubai polisi en yeni gelişmeleri yakından takip etmeye ve hayata geçirmeye devam ediyor. Ülke şimdi de sene sonu gelmeden önce sürücüsüz olarak gidebilen polis araçlarını Dubai yollarına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu araçların görevi yolda gidenleri taramak, suç kaydı olan ve arananların yerlerini tespit etmek olacak.

Sürücüsüz araçlar tamamen kendi başlarına yollarda dolaşacaklar ve karşılarına gelen insanları tarayacaklar. Aslına bakılırsa uzmanların görüşü bu araçların yollarda dolaşmasının bile suçluları korkutup uzaklaştırmaya yetecek olacağı yönünde. Araç üstünde yer alan drone gerekli olduğunda havadan takip gerçekleştirebilecek ve kaçan suçluların yerlerini kolayca tespit edilebilecek. Elde edilen görüntüler Dubai polis merkezi tarafından izlenerek anında müdahale yapılabilecek.

Singapur merkezli OTSAW Digital’in üreteceği O-R3 adlı bu özel güvenlik araçlarında lazer tarama, sıcaklık kamerası, HD kamera, GPS ve lidar yer alıyor. Her ne kadar araç tamamen otomatik işlese de gerekli olduğunda uzaktan bağlantıyla kontrol ele geçirilebiliyor ve manuel moda girebiliyor. Dubai’de hedef polis memurlarını da robotlarla değiştirerek tüm şebekeyi büyük oranda insansız hale getirebilmek ve ölüm risklerini azaltmak.

  Dijital Yük Hücresi Neler Sağlıyor?
Paylaş

1 Yorum

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here