Asteroit Madenciliği Nedir?

0
985
görüntülenme
Asteroit Madenciliği Nedir?
Asteroit Madenciliği Nedir?

Asteroit madenciliği ya da uzay madenciliği, asteroitlerden ve dünyaya yakın küçük gezegenlerden hammadde çıkarılması işlemine verilen isimdir. Asteroit madenciliği sırasında bulunan hammaddelerden bazıları şunlardır: gümüş, altın, platin, rodyum, nikel, alüminyum, manganez, demir ve kobalt (diğerlerinin yanı sıra). Ayrıca, bu maddelerin kullanımı ve satışı için tekrar Dünya’ya gönderilebilir. Bununla birlikte şu anda, asteroit madenciliği ve malzeme taşımacılığı maliyeti bu uygulamayı yasaklamaktadır. Teknikler halen geliştirilmekte ve potansiyel madenler halen araştırılmaktadır. Asteroit madenciliği yeryüzündeki doğal kaynakların azalmasıyla büyümeye devam edecektir.

Madencilik için Doğru Asteroidi Seçme

Bilim adamlarının belirlemeleri gereken en önemli faktörlerden biri madencilik için doğru asteroit veya minör gezegeni nasıl seçeceğinizdir. Seyahat süreleri ve hız değişikliği bu kararın önemli bir bölümünü oluşturan iki faktördür. Dünya’ya en yakın olan o asteroitler, ilk deneysel madencilik çabaları için seçilmiştir. Bu ilk asteroitlerden elde edilen malzemeler, nesnelerin Dünya’nın yörüngesine taşınması maliyetini düşürmek için uzay istasyonları bazında kullanılacaktır.

Potansiyel maden için tanımlanan 3 temel asteroit türü şunlardır: C tipi, S tipi ve M tipi.

C Tipi Asteroitler

Bir madencilik misyonunun maliyetini düşürmeye yardımcı olabilecek yüksek miktarda su tutar. Bu asteroitlerin ayrıca, bitki gübreleri üretmek için gerekli olan fosfor ve organik karbon seviyeleri de yüksektir.

S Tipi Asteroitler

Çok fazla su tutmaz; Bununla birlikte, ekstraksiyon için çok geniş bir mineral yelpazesine sahip olma ihtimalleri daha yüksektir. Örneğin, küçük bir asteroit, nikel veya kobalt 1.433 milyon pound metal sağlayabilir ve bunun 110 poundu değerli bir metaldir, altın veya platin gibi. Bu çeşitlilik, asteroit madenciliğinin artan maliyetini dengelemede yardımcı olacaktır.

M Tipi Asteroitler

Bulması diğerlerine göre çok daha zordur, ancak bir S tipi asteroit de bulunan metal miktarının 10 katına sahiptirler.

  Dünya'yı Değiştiren Ünlü Bilim Adamları ve Buluşları
Paylaş

1 Yorum

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here