2018 Yılı Yunanistan Vizesi Başvuru Şartları

0
972
görüntülenme
2018 Yılı Yunanistan Vizesi Başvuru Şartları
2018 Yılı Yunanistan Vizesi Başvuru Şartları

Vize başvuru şartları

Yunanistan, sahip olduğu konumundan ve mitolojik tarihinden dolayı tanrı ve tanrıçaların ülkesi olarak anılmaktadır. Bu özellik sayesinde ülkede gelişen turizm ve tatil köyleri  ile gittikçe yükselişe geçmektedir. Genellikle ağırladıkları turistlerin çoğunluğu Tür vatandaşlarıdır. Hatta orada yaşan bir çok Türk vatandaşı da bulabilirsiniz. Bir tarihi ülkenin bir ucu Anadolu’ya kadar dayanmaktadır. Bu güzellikleri görmek için Yunanistan’a seyahat etmeniz gerekmektedir. Bu seyahat için gerekli olan ilk öncelik  Yunanistan vizesidir. Avrupa birliğine üye olmasından dolayı Schegen vizesi rejiminden faydalanırsınız. Bu vizeden faydalanmak için en kısa 15-20 günlük bir süreç sizi beklemektedir.  Bu süreçte sizden istenilen gerekli evrakları, tamamlamalısınız. Tüm istekleri tamamladıktan sonra ise konsolosluğa gidip evrakları bırakırsınız. Bu süreçte en geç 2 ya da 3 gün içinde size olumlu ya da olumsuz bir sonuç çıktığını sizi arayıp söylemektedirler. Eksiksiz, düzenli ve zamanın da evakları teslim ettiyseniz şansınız yüksektir. Fakat olumsuz sonuçta Yunanistan vizesi için tekrar başvuru yapmayı unutmayın.

Vize başvurusunda istenilen evraklar nelerdir?

*Pasaport ve varsa daha önceki pasaportlarınız

*Kimlik fotokopisi

*2 adet biometrik fotoğraf

*Schengen için 3.000 Euro değerinde sağlık sigortası

*Konaklama ve ulaşım aracınız hakkında ki bilgiler

*Araba kiralamak için araç belgesi

*Gelir durumu belgesi

*Mesleki durum belgesi

Yukarıda yazılan maddeler Yunanistan vizesi sizden istenilen tüm resmi evraklardır. Bu evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız. Aksi taktirde eksik verilen evrakları daha sonradan ekleme gibi bir durumunuz bulunmamaktadır. Belgelerinizi eksik verirseniz  Yunanistan vizesi almak için başvurduğunuz talepte maalesef ki olumsuz bir yanıtla karşılarşınız. Diğer bir husus ise verilen evrakları zamanın da tamamlamayı unutmayınız.

Bu konular hakkın da daha detaylı bir bilgi edinmek isterseniz oturduğunuz şehirde bulunan Yunanistan Konsolosluğuna başvurup ya da arayıp daha çok bilgi edinebilirsiniz. Sizinle iletişime geçip sorularınızı cevaplayacaklardır.

  İstanbul’dan Uzaklaşmak İçin Harika Bir Seçenek: Bursa

Kaynak ve Bilgi : http://babursahvizeofisi.com adresinden alışmıştır.

Paylaş

1 Yorum

Bir Cevap Yazın