Sağlıklı Beslenme İçin 8 Öneri

Sağlıklı Beslenme İçin 8 Öneri

Sağlıklı beslenme hayatımızın bir parçası. Bu yüzden kilo almamaya çok çaba sarf ediyoruz. Sağlıklı beslenmek isterken bazı şeyleri bilmemizde yarar var.

Çeşitli beslenin ama çok yemeyin.

Çeşitli beslenmek mesela bir parça et yanında cacık, bir kaşık pilav ve biraz sebze… Bunların hepsinden eşit olarak yersek midemize aşırı yüklenmeyiz ve midemiz ağrımaz. Su içecekseniz de yemeğinizi bitirdikten sonra içiniz böylece yediklerinizi eritebilirsiniz.

Yağı kesmeyin.

Sağlıklı beslenmeye çalışırken yaptığımız hatalardan biri, yağ yemeyi kesmektir. Biraz şaşırmış olabilirsiniz ama yağın içinde çok kalori olsa bile yağ yemeyi tamamen kesmek iyi bir yöntem değildir.

Hayvan temelli proteinleri daha az tüketin.

Hayvan proteinleri yerine size daha fazla sebze proteinleri tüketmenizi tavsiye ederim. Hem daha sağlıklı hem de daha güvenliler. Tabii ki arada sırada hayvan proteinleri de tüketebilirsiniz.

Şeker tüketimini sınırlayın.

Şeker vücudumuza çok zarar veriyor. Gazlı içeceklerin, tatlıların içinde de çok bulunur. Bu yüzden her gün en fazla 1 gram şeker yemenizi öneriyorum. İsterseniz hiç şeker yemeyebilirsiniz de.

Daha fazla su için.

Bir günde en az 8 bardak su içilmelidir. Suyunuzu her zaman yemekten sonra içiniz.

Tuzu azaltın.

Aşırı tuz tüketimi, böbreklerimize zarar verebilir.

Organik gıdalar tüketin.

Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketiniz. Hormonlu hazır besinlerden uzak durunuz.

Çiğ meyve ve sebze tüketin.

Çiğ meyve ve sebze tüketimi size biraz garip gelebilir ama çok önemli bir şeydir. Çiğ meyve ve sebzelerin içinde 0 yağ vardır ve çok sağlıklı bir besin türüdür.

İlginizi Çekebilir

This website uses cookies.