Almanyada Üniversite Okumak

Almanyada Üniversite Okumak

Türkiye sunduğu eğitim imkanları ve gerçekleştirdiği sınav sistemi ile yurtdışı eğitimlerini daha cazip kılmaktadır. Yurtdışında eğitim alarak sizlerde başarılı bir gelecek inşa edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ACCEPT yurtdışı eğitim danışmanlığı ile iletişime geçerek size en uygun üniversite seçeneklerini konuşabilirsiniz.

Yurtdışı eğitimlerde en çok tercih edilen ülke hiç şüphesiz Almanya olmaktadır. Almanyada üniversite okumak ile alakalı tüm detaylar için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

Almanyada Üniversite Eğitimi

Almanyada üniversite eğitimi almak isteyen bireyler için fazlaca bölüm seçeneği bulunmaktadır. Aynı zamanda bilimsel araştırmalar ve dünyaca ünü pek çok firmada okurken staj yapma imkanına da erişebileceksiniz. Dil hâkimiyetinizi geliştirebilmek için en doğru seçeneklerden biri olan Almanyada üniversite eğitimi almak sizlere donanımlı ve prestijli bir gelecek sunacaktır.

Üniversite Başvuru ve Kabul Şartları

Almanyada herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırabilmeniz için ilk şart LYS ile Türkiye’de bir lisans programını kazanmış olmanızdır. Kazandığınız üniversitenin özel yahut devlet olmasının bir farkı bulunmamak ile birlikte, kazandığınız bölüme eşdeğer bir bölüm okuyabileceğinizi de hatırlatmak isteriz. Şayet kayıt yaptırıp birkaç dönem okudu iseniz yatay geçiş hakkınızda olmaktadır. Daha önceki yıllarda LYS kazandı iseniz başvuru gerçekleştirebilirsiniz.  Türkiye lisans programından mezun olsuysanız ALES’ girmenize gerek bulunmamakta olup Almanya yüksek lisans programına kayıt yaptırabilirsiniz.

Almanya Üniversite Şartlı Kabul

Almanyada şartlı kabul eğitimi ile üniversite eğitimi alabilirsiniz. Almanca dil sınavınızda 1.5yıl içerisinde başarılı bir netice elde eder iseniz lisans yahut yüksek lisans öğreniminize başlayabilmeniz de mümkün tutulmaktadır. Sizlerde sıfır almanca ile eğitime başlama imkanına sahip olmak ve prestijli bir gelecek elde etmek istiyor iseniz alanında uzmanlaşmış ve yurtdışı deneyimi edinerek tüm soru ve sorunlarınıza ışık tutacak danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Üniversiteleri

Almanya üniversitelerinde eğitim sistemi akademik araştırma ve pratik uygulama olarak 2’ye ayrılmaktadır. Pratik uygulama yüksekokullarda verilirken, akademik araştırmalar normal üniversitelerde verilmektedir. Şimdi sizlerin eğitim alabileceği farklı üniversitelerden bahsedelim.

  • Hamburg Üniversitesi
  • Mannheim Üniversitesi
  • Berlin Frei Üniversitesi
  • Berlin Humbolt Üniversitesi
  • Bonn Üniversitesi
  • Hannover Üniversitesi
  • Munih Maximillians Üniversitesi
  • Gisma Business School
  • Leipzig Üniversitesi
  • Heidelberg Üniversitesi
  • Tübingen Üniversitesi
  • Jena Üniversitesi

Gördüğünüz üzere eğitim alabileceğiniz zengin çeşitlilikte okullar bulunmaktadır. Bu okullar ile alakalı detaylara erişmek istiyor iseniz sitemizi ziyaret edebilir ve okullar ile alakalı tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

This website uses cookies.