Gökyüzünde süzülerek aradığınız gayrimenkulü bulun. Kuş uygulaması

Teknolojide gerçekleşen baş döndürücü yeniliklerle birlikte artık geçmişte hayal bile edemeyeceğimiz pek çok şeyi bugün insanlık olarak gerçek kıldık. Günlük ihtiyaçlarımızın neredeyse hepsini internet üzerinden giderebiliyoruz. Son zamanlarda çıkan uygulamalar ile kolay bir şekilde kapımızın önüne kadar istediğimiz perakende satış ürününü alabiliyoruz.

Ancak tabi ki teknoloji insan ihtiyaçlarına dayalı olarak çıkan çözümlerdir. Bugün ihtiyaç duyduğumuz şeyleri gideren teknolojik uygulamaların birçoğu bu ihtiyaçtan mustarip olan kişilerin yaptıkları çalışmalar sayesinde gerçekleşti.

Bu yazımızda bu kişilerden biri ve uygulamasından bahsedeceğiz. Uygulamamızın ismi Bird ve geliştiricisi de Arseniy Feshchenko.

Pratik emlak araması uygulaması

Bir web uygulaması tasarımcısı ve iOs uygulama geliştiricisi olan Feshchenko 2018 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra belli kriterlerde bir ev kiralamak istedi. Aslında Feshchenko’nun ev kiralarken istediği kriterler onu çok da zorlayıcı kriterler değildi. Ancak bu süreç içerisinde ev kiralamak için derli toplu ve kullanışlı bir uygulama olmadığını farkeden Feshchenko konu ile ilgili eksiği kapatmak için kolları sıvadı.

Kendine pratik bir şekilde ev arayabileceği bir uygulama yapmak için çalışmalara başlayan Feshchenko, bu uygulamayı tıpkı navigasyon cihazlarında olduğu gibi harita mantığı üzerine kurmak istedi.

Çok da uzun sürmeyen bir çalışmanın ardından Bird uygulamasını Ukrayna’da kullanıcıların beğenisine sundu.

Uygulamanın temel mantığı gayrimenkul aranan temel bölgeyi harita şeklinde kullanıcının karşısına çıkarmak ve bu şekilde kullanıcıların gayrimenkul ararken en çok dikkat ettikleri temel unsur olan konumu baz alan bir uygulama oluşturmaktı.

Zira halihazırda piyasada işlem yapan uygulamaların tamamı ilgili gayrimenkulün özelliklerini temel nokta olarak almış ve bu özellikleri ön plana çıkararak kullanıcı ile etkileşim kurmayı başarmıştı.

İşte Bird’in kullanıcılarına sunduğu en önemli yenilik doğrudan harita üzerinden kiralık veya satılık gayrimenkulleri görmeyi sağlaması oldu.

Uygulamada kullanıcıların karşısına çıkan satılık ve kiralık daire ilanlarının tamamı ise tr.flatfy.com sitesi veri tabanında yer alan ilanlardır. Flatfy gibi alanında kendini kanıtlamış ve dünyanın her yerine bu hizmeti sunan bir internet sitesinin veri tabanını kullanmak uygulamanın satılık veya kiralık gayrimenkul portföyünün de oldukça geniş olması sonucunu doğurmuştur.

Bird uygulamasının Ukrayna’da halihazırda yayınlanan versiyonundan bir görüntüyü yukarıda görüyorsunuz.

Uygulamayı kullanan kişilerin herhangi bir bölgede gayrimenkul araması yaparken karşılarına çıkacak ilk ekran yukarıdaki ekran olacaktır. Burada tahmin edileceği üzere sarı ile işaretli taşınmazlar uygulamada yer alan kiralık veya satılık mülk ilanlarıdır. Elbette ki uygulama üzerinden sadece satılık veya sadece kiralık mülk ilanlarını görme gibi bir seçenek de işaretlenebilmektedir.

Feshchenko fikrini uygulamayı başardı ve bu fikrini uygulamaya geçirmek için alanında en büyük şirketlerden biri olan Flatfy’ın kapısını çaldı. Emlak ilanlarını sağlama noktasında Flatfy ile anlaşmayı gerçekleştiren Feshchenko’nun uygulaması kısa süre içerisinde Ukrayna’da yoğun ilgi ile karşılandı.

Aslına bakılırsa anlaşılacağı üzere bildiğimiz emlak ilanı uygulamalarının harita desteğine sahip versiyonu olarak görülecek olan Bird uygulaması Ukrayna’da Tinder’dan daha çok ilgi gördü. Uygulamanın geliştiricisi Feshchenko bunun sebebinin uygulamanın insanların en temel ihtiyaçlarından birini pratik bir şekilde karşılayabiliyor olmasına bağladı. Burada uygulamanın ilan veri tabanını sağlayan ve uygulamanın işlevsellik kazanmasında en büyük paya sahip olan Flatfy’ı da unutmamak gerekiyor.

Uygulama geliştirildikten sonra dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Reddot tasarım yarışmasında ödül almayı başardı. Yukarıdaki resimde uygulamanın geliştirici ekibini görüyorsunuz.

Resimde en solda flatfy.com ve lun.ua sitelerinin CEO’su Denys Tsyganok, yanında Flatfy şirketinin CBDO’su Oleksandr Ivanov, en önde ortada uygulamanın geliştiricisi Arseniy Feshchenko ve iOS uygulama geliştiricisi Yevhenii Pancheshnyi görülmektedir.

Türkiye’de uygulamayı yayınlamak için çalışmalara başlandı.

Ukrayna’daki başarılı geliştirme ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmasının ardından Flatfy şirketi Bird uygulamasının Türkiye’de yayınlanmasına yönelik altyapı çalışmalarına başladı.

Bu noktada emlak piyasasını daha iyi analiz etmek ve uygulamanın Türkiye versiyonunu daha doğru bir şekilde yayınlamak için 5 soruluk kısa bir anket çalışması yapılmaktadır.

Anket verilerine göre Türkiye’de yayınlanacak uygulamanın geliştirmeleri uyarlanacaktır. Ankete ulaşmak ve uygulamaya destek vermek istiyorsanız tıklayın.

Bird uygulaması ile kısa sürede büyük bir sükse yapan şirketin Türkiye için yapacakları çalışmayla emlak alanındaki yerleşmiş pek çok algıyı kısa sürede değiştireceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyoruz. Umarız kısa zaman içerisinde Bird’in Türkiye versiyonu yayınlanır ve bir kuşun gözüyle pratik bir şekilde emlak araması yapmak mümkün olur.

Yorumları Göster (2)

İlginizi Çekebilir

This website uses cookies.