CV Güncelliği Neden Önemlidir?

CV Güncelliği Neden Önemlidir?

İş bulmak için öncelikle iyi bir CV oldukça önemli olmaktadır. Bununla birlikte referanslarınız, iş başvurusu sırasında ön yazı yazılması ve diğer önemli unsur ise mesleğinizle ilgili tecrübelerinizi nasıl ilettiğinizdir. Bu konularla ilgili CVMaker’den destek alabileceğiniz gibi güncel CV şablonları hakkında bilgi edinerek, ön görüşme için ilk fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca, blogları da size çok güzel bilgiler verecektir.

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşveren her zaman öz geçmişinizi baştan sona okumayabilmektedir. Özellikle internet ortamındaki başvurularda binlerce başvuru alabilme olasılığı düşünülürse her birini okuması haftalarını alabilecek kadar zaman alabilir. Bunun için öncelikle profesyonel bir CV hazırlamanın ne kadar önemli olduğuna dikkat etmelisiniz. CV hazırlarken mesleğiniz, referanslarınız ve tecrübelerinizin yazım sırasını aynı zamanda güncelliğini de korumanız gerekecektir.

CV hazırlarken öncelikle yapılan hatalardan biri son güncel bilgilerin eklenmemiş olmasıdır. Hem şablonun eski görünümü hem de CV başlangıcındaki hatalar, iş verenin sizi anında elemesine neden olacaktır. Bunun için profesyonel bir öz geçmiş hazırlamanız ve olabildiğince bilgilerinizi tazelemeniz gerekmekte, iş görüşmesi için bu büyük bir fırsat yaratmaktadır.

CV Hazırlarken 1. Adım

CV üzerindeki ilk görünüm oldukça önemli ve dikkat çekici olmalıdır. İş ilanları genel olarak ilan sırasında yazdıkları özellikleri ilk olarak görmek isteyecektir. Bunun için karmaşık ve oldukça yoğun bir CV yazmak yerine sade ve anlaşılır olmasına dikkat edilmesi aynı zamanda bunun için profesyonel bir yaklaşımda bulunulmalıdır. Örneğin yapılan en büyük hatalardan biri kendini öven ve defalarca vurgulanan işe yaramayan bilgi yoğunluğudur. Şirket için önemli olmayan müzik ve benzeri kariyerlerinizi öz geçmişinize yansıtmanız yorucu aynı zamanda inceleyen kişinin caymasına neden olmaktadır. Bunun için şirkete asıl gerekli olan bilgileri ilk başt vererek, dilerseniz bu özellikleri de daha sonra eklemek fayda sağlayacaktır.

2. Adım : Ön Yazı Yarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Online ortamlarda birçok iş ilanı özellikle ön yazı istemektedir. Fakat iş başvurusu yapan adayların, kimsenin bu yazıları okumadığına dair fikirleri yer alabilmekmedir. Çoğunlukla ön yazılar ikinci cümleden sonra bırakılabiliyor. Bunun nedeni ilk olarak uzun ve gereksiz bir giriş daha sonrasında ise kendini öven cümlelerin yer almasıdır. Ön yazı yazarken öncelikle  bu işle neden ilgilendiğiniz ve neden çalışmak istediğiniz üzerine hızlıca bir giriş yapmanız faydalı olacaktır. Ayrıca ön yazıyı olabildiğince kısa ve saf tutumanız da okuyucunun sıkılmadan kısa zamanda sizi anlamasını ve iş ile ilgili ön başvurunuzu almasını sağlayacaktır.

3. Adım Referans Sıklığı

Referanslarınızın çok olması sizin iyi bir çalışan olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Referans sıralamasını şirket başvurularına göre ayarlamanız ve mümkünse birkaç pozisyon için ayrı CV hazırlamanız faydalı olacaktır. Eğer iş veren referanslarınız arasında tanınmamış ya da hiç ilgisi olmayan kişiler üzerinde inceleme yaparsa, bu sizi yalancı bir aday olarak gösterecektir. İşinizle bağlantılı olan referanslar seçmeye dikkat etmelisiniz.

4. Adım Tecrübelerinizi Abartmayın!

CV hazırlarken tecrübelerinizi abartmanız iş veren için sadece hafif bir gülümseme ifadesine yol açabilir. Onun için tecrübelerinizi de olabildiğince sade ve direkt olarak yazmalısınız. Daha önce çalıştığınız yerler ve stajlarınız hakkında net bilgiler vermeniz yeterli olacaktır.

5. Adım Güncel Şablon

Aslında yukarıdakilerden önce ilk göze çarpan her zaman kullanılan şablon özellikleridir. İlk bakış her zaman iş başvurularında önemli olmaktadır. Güncel şablon, güncel CV bilgileri ve referanslar her zaman ön görüşmeye çağrılmanıza katkıda bulunacak, başvuru değerlendirmesine alınmanız için büyük ölçüde dikkat çekici olacaktır.

İş arama ve daha fazla bilgi için İşkura gidiniz.

İlginizi Çekebilir

This website uses cookies.