Akrostiş tekniği belki de zaman zaman sizinde kullandığınız ve çok da yabancısı olmadığınız bir tekniktir. Ancak kullanım alanını daha da genişletmeniz ve çalışmalarınızda daha fazla önem vermeniz gereken önemli bir tekniktir.
“Hasan iki salak Osman dört” ü çoğunuz bilirsiniz. Sülfürik asit dediğimiz H2SO4 formülü ile gösterilen bir maddedir. Ama onu sadece formülüyle hatırlamaya kalkarsanız diğer maddelerin formülleriyle karışma riski yüksektir.
Onun yerine “Hasan iki salak Osman Dört” olarak çağrıştırdığınızda bir ömür isteseniz de unutamazsınız.
Buradan çıkaracağınız en temel sonuç şu olmalıdır: Bugüne kadar ara sırada olsa bu teknikle çalıştıklarınız sizin için kalıcı oldu. O zaman hafıza tekniklerinin bütününü kullanarak çalıştığınız takdirde hem zamandan kazanacak hem de hafızanızı geliştireceksiniz.
Eğer daha önce buna benzer bir teknik kullandıysanız, bu hafıza tekniklerinin hepsinin size kazandıracaklarının en büyük ispatı olmalıdır.
Akrostiş tekniği bir bilgiyi somutlaştırarak öğrenmek ve zor olan bilgileri bile hafızaya kodlamak amacıyla yapılan çağrışımlardır. şimdi birlikte bu tekniğin uygulanışı ile ilgili örnekler yapacağız.
Örnekler
Kimyasal Tepkimelerde Hızı Etkileyen Faktörler Nelerdir?
- Basınç
- Sıcaklık
- Temas Yüzeyi
- Katalizör
Ballı Sıdıka Tekneyi Katladı
İç Anadolu’da Yetişen Ürünler Nelerdir?
- Buğday
- Arpa
- Şekerpancarı
BAŞ
Türkiye’nin Bölgeleri Nelerdir?
- Karadeniz Bölgesi
- Marmara Bölgesi
- Ege Bölgesi
- Akdeniz Bölgesi
- Güneydoğu
- Anadolu Bölgesi
- İç Anadolu Bölgesi
- Doğu Anadolu Bölgesi
Kel Mahmut Elma Alırken Göbeğine İğne Düştü